fredag den 11. november 2011

Fugletur, tubing, "animal rescue center", vandfald og chokoladefabrik


Mig, Mathias og Simon fik sparket os selv tidligt op om morgenen, saa vi var klar klokken 6:00 til at komme paa guidet fugletur.
Vi blev hentet, og koert med vores guide lidt op af et bjerg. Vi blev sat af, og maatte kunne nu gaa og hoere alle fuglelydende. Guiden var super hurtig til at spotte fuglene, og han fortalte en masse om dem, mens vi delte de to kikkerter.
Nogle gange "snoed" vores guide ogsaa lidt, ved at koble en hoejttaler til hans iPhone, og bruge den til at afspille nogle fuglelyde, saa vi tiltrak nogle bestemte fugle.

Efter vores lille fugletur, moedtes vi med resten af gruppen der var ved at goere klar til aktiviteten kaldet "tubing". Tubing er lidt mildere end riverrafing, men det forgaar saa ogsaa i nogle oppustede daek, der er spaendt sammen. Man sidder saa 4-5 personer i saadan en baad.
Det var ret fedt at tube! Ogsaa selvom vandet var lidt koldt, og at man ikke havde nogen padel til at styre med. Det var bare at holde fast, og nyde turen.

Vores fugle/froe/plante-guide var stadig med os, og han spurgte om der var nogle der ville med i et "animal rescue center" i naerheden. Selvfoelgelig var der det! I centeret - der naesten var en Zoo - havde mange forskellige dyr, og lige saa mange soergelige historier om hvordan dyrne var blevet brugt og solgt som kaeledyr, for til sidst at ende her. De havde bl.a. en tidligere cirkusabe, der havde boet i et lille bur hele sit liv..
Vi blev lukket ind i det store bur med smaa skilpader, fugle, en abe og massere af andre dyr. Aben var meget nysgerrig, og vi fik taget en masse gode billeder.

Efter frokost tog vi ud til et lille vandfald. Vandet var ret dybt i floden, saa det var muligt at hoppe i vandet fra 12 meter hoejde, og man kunne ogsaa proeve en vandrutshebane som stoppede brat ca 3 meter over vandet!

Det sidste der var paa programmet for den dag, var et besoeg til en lille chokolade-fabrik! Kakao-boennerne de brugte blev importeret fra Puerto Quito, da det var nogle af de bedste i landet. Kakao-boennerne lavede de saa til chokolade paa en lidt mere professionel maade, end den maade vi havde proevet med gryde og haandsving.
Vi fik en rigtig fin runvisning, og til sidst kunne vi selv proeve at blande noget 100% sukker op med sukker, sirup og andet godt.
Jeg koebte en plade chokolade som jeg tankte kunne vare en souvenir, men jeg kom til at spise den et par dage efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar